Gözden kaçırmayın

Yemen'den İsrail'e Hipersonik Füzeli Saldırı: Ben Gurion Havalimanı Hedef AlındıYemen'den İsrail'e Hipersonik Füzeli Saldırı: Ben Gurion Havalimanı Hedef Alındı

Soruşturma Sürecinde Hak İhlalleri İddiası


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun soruşturmasıyla ilgili olarak, süreç içerisinde çeşitli hak ihlalleri iddiaları gündeme gelmektedir. Soruşturmanın başından itibaren, İmamoğlu ve yakın çevresinin ifade özgürlüğüne kısıtlamalar getirildiği, savunma haklarının yeterince sağlanmadığı ve delil toplama yöntemlerinde usulsüzlükler yapıldığı yönünde iddialar dile getirilmektedir.


Savunma Hakkının Kısıtlandığı İddiası


Soruşturma sürecinde, İmamoğlu'nun ve avukatlarının savunma hakkının kısıtlandığı iddia edilmektedir. Avukatların, soruşturma dosyasına erişimlerinin geciktirilmesi ve tanıklarla görüşmelerinin engellenmesi gibi uygulamaların yaşandığı belirtilmektedir. Bu durumun, adil bir yargılama yapılmasını zorlaştırdığı savunulmaktadır.


Delil Toplama Yöntemlerinde Usulsüzlükler İddiası


Soruşturma kapsamında delil toplama yöntemlerinde usulsüzlükler yapıldığına dair iddialar da bulunmaktadır. Tanık ifadelerinin manipüle edildiği, dijital delillerin hatalı toplandığı ve bazı belgelerin eksik sunulduğu iddia edilmektedir. Bu iddialar, soruşturmanın şeffaflığı ve tarafsızlığı konusunda soru işaretleri yaratmaktadır.


İfade Özgürlüğüne Kısıtlamalar Getirildiği İddiası


Soruşturma süreciyle birlikte, İmamoğlu'nun ve destekçilerinin ifade özgürlüğüne kısıtlamalar getirildiği iddia edilmektedir. Sosyal medya paylaşımlarının engellenmesi, basın açıklamalarının yasaklanması ve eleştirel seslerin susturulmaya çalışıldığı belirtilmektedir. Bu durumun, demokratik bir hukuk devletinde kabul edilemez olduğu vurgulanmaktadır.


Soruşturmanın Siyasi Amaçlı Olduğu İddiası


Soruşturmanın siyasi amaçlı olduğu yönünde iddialar da dile getirilmektedir. İmamoğlu'nun siyasi rakipleri tarafından başlatıldığı ve seçimlere müdahale etmek amacıyla yürütüldüğü iddia edilmektedir. Bu iddialar, soruşturmanın tarafsızlığına dair şüpheleri artırmaktadır.


Hukukçuların ve Sivil Toplum Örgütlerinin Tepkisi


Soruşturmayla ilgili olarak hukukçular ve sivil toplum örgütleri tarafından tepki gösterilmiştir. Birçok hukuk uzmanı, sürecin hukuki prosedürlere uygun olmadığı ve insan haklarına aykırı olduğu yönünde görüş bildirmiştir. Sivil toplum örgütleri ise, soruşturmanın siyasi baskı aracı olarak kullanıldığını ve adaletin sağlanmasının engellendiğini savunmaktadır.



    • Hukukçuların ortak görüşü: Soruşturma sürecinde hukuki prosedürlere uyulmadığı ve adil yargılama hakkının ihlal edildiği yönündedir.

    • Sivil toplum örgütlerinin vurgusu: Soruşturmanın siyasi amaçlı olduğu ve insan haklarına saygı gösterilmediği yönündedir.


Soruşturmayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmektedir.